Nieuws Archief 2017

Onze maandwijnen worden dit jaar verzorgd door Gertjan  Reinders van Wijnkoperij Henri Bloem uit Bloemendaal. De maandwijn van februari is de Marius Rood 2015 van de hand van Michel Chapoutier.

Als er iemand aan de wieg heeft gestaan van moderne wijnbouw in de Rhône is het de familie Chapoutier. Al ruim 200 jaar maken zij de mooiste wijnen uit bijvoorbeeld Côte Rotie, Chateuneuf-du-Pape en Hermitage. Michel Chapoutier is één van Frankrijks meest gerespecteerde wijnmakers. Michel is visionair en pionier op het gebied van de biodynamische wijnbouw. Wijncriticus Robert Parker prees in The Wine Advocate Michel Chapoutier de hemel in.  Parkeer waardeerde in de afgelopen paar jaar vijf van zijn wijnen met de maximale score van 100 punten! Michel heeft zijn basis gelegd in de Rhône, maar produceert nu ook twee klassewijnen in de Languedoc, o.a. de Marius Rouge, waarbij respect voor terroir hoog in het vaandel staat. De Marius Rouge is een assemblage van de bekende druivenrassen Grenache en Syrah. Om de perfecte assemblage te krijgen worden beide druivensoorten apart gevinifieerd. Gedurende fermentatie ligt de wijn op z'n 'lie', waardoor de wijn aan ruggengraat wint. Na vergisting worden de wijnen samengevoegd.

De naam Marius verwijst naar de opa van wijnmaker Michel Chapoutier. Een treffend citaat van Marius wordt door Michel Chapoutier vaak aangehaald: "Een goede wijn is een wijn die je nogmaals wilt proeven". 

Deze wijn symboliseert het gedachtengoed van opa Marius en de warmte van het Zuid Franse terroir waar de wijn vandaan komt.

Proefnotitie

Paarsrode kleur. Krachtige geur van kruiden, rood fruit en bloemen. Geconcentreerde smaak met zijdezachte tannines en veel vers rood fruit. (13% alc.) 

 
……….deze maand gaan we op zondag 12 november voor het eerst in samenwerking met de Haarlemse Jazz Club maandelijks live-optredens organiseren op de zondagmiddag van 16.30 tot 18.30 uur…..maandag 20 november is de maandelijkse Algemene Kennis Quiz! Schrijf je in via de link Inschrijven Activiteiten in de menubalk. Kosten 15 euro per team van 3 personen…….en terug van jaren weggeweest, wij hebben de oude jeneverpomp die jaren geleden in ’t café stond terug gekocht en zullen deze binnenkort weer in gebruik gaan nemen met een ” Jenever van de Maand”……..