Nieuws Archief 2017

Onze maandwijnen worden dit jaar verzorgd door Gertjan  Reinders van Wijnkoperij Henri Bloem uit Bloemendaal. De maandwijn van februari is de Marius Rood 2015 van de hand van Michel Chapoutier.

Als er iemand aan de wieg heeft gestaan van moderne wijnbouw in de Rhône is het de familie Chapoutier. Al ruim 200 jaar maken zij de mooiste wijnen uit bijvoorbeeld Côte Rotie, Chateuneuf-du-Pape en Hermitage. Michel Chapoutier is één van Frankrijks meest gerespecteerde wijnmakers. Michel is visionair en pionier op het gebied van de biodynamische wijnbouw. Wijncriticus Robert Parker prees in The Wine Advocate Michel Chapoutier de hemel in.  Parkeer waardeerde in de afgelopen paar jaar vijf van zijn wijnen met de maximale score van 100 punten! Michel heeft zijn basis gelegd in de Rhône, maar produceert nu ook twee klassewijnen in de Languedoc, o.a. de Marius Rouge, waarbij respect voor terroir hoog in het vaandel staat. De Marius Rouge is een assemblage van de bekende druivenrassen Grenache en Syrah. Om de perfecte assemblage te krijgen worden beide druivensoorten apart gevinifieerd. Gedurende fermentatie ligt de wijn op z'n 'lie', waardoor de wijn aan ruggengraat wint. Na vergisting worden de wijnen samengevoegd.

De naam Marius verwijst naar de opa van wijnmaker Michel Chapoutier. Een treffend citaat van Marius wordt door Michel Chapoutier vaak aangehaald: "Een goede wijn is een wijn die je nogmaals wilt proeven". 

Deze wijn symboliseert het gedachtengoed van opa Marius en de warmte van het Zuid Franse terroir waar de wijn vandaan komt.

Proefnotitie

Paarsrode kleur. Krachtige geur van kruiden, rood fruit en bloemen. Geconcentreerde smaak met zijdezachte tannines en veel vers rood fruit. (13% alc.) 

 
Dinsdag 4 juli zijn we er weer voor de eerste keer dit jaar met Mosselen Eten in ’t Kantoor. Reserveer snel online via de link bovenin want vol is echt vol!!